Δέκα "περίεργα" του Σουηδικού Εκπαιδευτικού Συστήματος

Πόσο αμήχανη είναι εκείνη η στιγμή που πηγαίνεις με τα παιδιά σου και αγοράζεις σχολικά είδη , σάκα , τετράδια , κασετίνες, μολύβια και την επομένη μαθαίνεις ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Παιδί και νέα γλώσσα Ποια γλώσσα να μιλήσω στο παιδί μου;

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς όταν αποφασίζουν να μετοικίσουν σε άλλη χώρα είναι οι δυσκολίες που το παιδί τους πρόκειται να αντιμετωπίσει στο νέο του περιβάλλον.

Διαβάστε Περισσότερα

Δέκα "Σουηδικές" ερμηνείες

Όταν μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα αρχίζεις να μεταφράζεις τις λέξεις από τη μητρική σου γλώσσα στις αντίστοιχες της καινούριας γλώσσας . Ξεκινώντας συνήθως από απλά καθημερινά αντικείμενα και

Διαβάστε Περισσότερα

Καπετάν Φάντης Μπαστούνι

Αγαπημένη συνήθεια της οικογένειας είναι να βλέπουμε Ελληνικές ταινίες από τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο. Ακόμα περισσότερο εδώ στη Σουηδία όπου οι διάλογοι του Τσιφόρου , του Σακελλάριου και των άλλων σεναριογράφων αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να έχουν μια εποικοδομητική επαφή με την Ελληνική γλώσσα .

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί μαμά; Μαμά και κόρη,στη Σουηδία.Έλληνες εκτός Ελλάδος- Mamma, varför har vi kommit hit?

Γιατί μαμά ήρθαμε εδώ;
 ‘’ Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ν’ αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα’’, γράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας Elizabeth Stone. Αυτό το γνωρίζεις όταν αποφασίζεις να αποκτήσεις παιδί.

Διαβάστε Περισσότερα

metanastis, googs

"Ο κυρ Γιάννης και οι αλήθεια του" Έλληνες εκτός Ελλάδας,Βαγγέλης Ταχταράς

Με τον κυρ Γιάννη ταξιδεύαμε δίπλα δίπλα στην πτήση από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη . Δεν αργήσαμε και πολύ να πιάσουμε κουβέντα . Συνταξιούχος ταξιτζής , εβδομηντάρης , δουλεμένο σκαρί. 
- Ήρθα στη Στοκχόλμη για να επισκεφτώ το Δημήτρη μου , το μοναχοπαίδι μου

Διαβάστε Περισσότερα

metanastis, gynaika,, xristougenna, ellada, fws, ’’Och det vart ljus’

"Και εγένετο φως-Och det vart ljus’’ Έλληνες εκτός Ελλάδας,Ευαγγελία Θεοδωρίδου

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014. Ανοίγω το τηλέφωνό μου το πρωί και ενημερώνομαι ότι στις 14:20 μ.μ θα δύσει ο ήλιος σήμερα στο Ούμεο. Τι ώρα άραγε θα δύσει στην Ελλάδα;  Δύει ποτέ αυτό το φωτεινό άστρο στη δική μου πατρίδα;

Διαβάστε Περισσότερα

merkel, ellada, krisi, ftais, ellines, ekloges, oikonomia, GEO KALO

Άνγκελα φταις για όλα …Έλληνες εκτός Ελλάδας,Γιώργος Καλογερόπουλος

 Μπορεί να φτάσαμε στην Πρωτοχρονιά ,αλλά κάθε τέλος Αυγούστου εδώ στο Βερολίνο έχει καθιερωθεί η "Ημέρα των Ανοιχτών Θυρών" , μια γιορτή κατά την οποία όλα τα

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd