Η πιο εύκολη συνταγή για μπριζόλα!

Στο τραπέζι σου σε 15λεπτά!
Έχει λιγότερες από 400 θερμίδες και μπορείς να το φτιάξεις μέσα στο επόμενο τέταρτο. Αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο σου τα βράδια που γυρνάς κουρασμένος/ η από τη δουλειά.
 
evi foto
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα:
4 μπριζόλες της αρεσκείας μας, με πάχος περίπου 2,5-3 εκ.
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού ζωμός βοδινού
1 φλιτζάνι ντοματάκια
2 φλιτζάνια ρόκα
1 κ.σ. βαλσάμικο
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με μια γενναία δόση από αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο πιάτο και τις αφήνουμε να «ξεκουραστούν», όσο εμείς φτιάχνουμε τη σος.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι, μαζί με δύο κουταλιές ζωμού. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, τη ρόκα και το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η ρόκα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στο πιάτο με τις μπριζόλες. Περιχύνουμε με το ζουμάκι και σερβίρουμε αμέσως. 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!